Een niFull_SC706euw filter kopen voor uw spa of hottub kan een hele uitdaging zijn als u niet goed weet welk filter u voor uw hottub nodig heeft. En als u dan vaak gaat kijken welk types er zijn, loopt u er al snel tegen aan dat er wel zo’n 150-200 verschillende filters zijn! Aangezien wij ook merkten dat er zoveel klanten moeite hebben met het vinden van de juiste filter, hebben wij op onze webshop: www.spa-webshop.com een handig zoekfilter gemaakt waardoor u vanuit verschillende ingangen onze database kunt benaderen en zo de juiste filter kunt vinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de juiste filter  te vinden:

Merk van uw hottub of spa
Allereerst is het handig om te weten welk merk uw hottub , buitenspa of spa is. Weet u het merk, dan is de eerste stap al gezet, dit beperkt de keuze al behoorlijk! Let wel op dat wat er op het display staat, niet altijd het merk van uw spa hoeft te zijn, merken zoals Balboa, Gecko of Spabuilders geven aan wat het merk van de besturing is die in uw spa zit, en niet het merk van uw spa zelf.
Weet u het merk niet? Geen probleem, er zijn meer wegen die naar Rome leiden!

 

Diameter en lengte van uw filter
Meet uw filter op: wat is de diameter van filter en wat is de lengte? De lengte van het filter moet opgemeten worden zonder eventuele handvaten of uitsteeksel zoals schroefdraad wat aan de filter kan zitten. Met deze gegevens kunt u in onze webshop al een behoorlijke voorselectie maken om zo uiteindelijk tot de juiste keuze te komen. Dan kunt u door naar de laatste om zeker de juiste spa filter te kopen!

Aansluitingen van uw filter

De bovenkant en de onderkant van de filter zijn redelijk uniek, nadat u de lengte en de diameter bepaald heeft, kunt u met de combinatie van de bovenkant den de onderkant goed bepalen welk filter u nodig heeft.

Een aantal voorbeelden van bovenkanten zijn handgreep, gesloten, met open gat, met nokken etc.:
Bovenkant spa filter handgreep Bovenkant spa filter open gat Bovenkant spa filter Sundance Bovenkant spa filter gesloten Jazzi

Daarnaast vinden we aan de onderkant van een filter vaak één van deze vormen:

Onderkant spa filter Fijn schroefdraad Onderkant spa filter grof schroefdraad Onderkant spa filter open gat Onderkant spa filter nok Onderkant spa filter bajonet sluiting Onderkant spa filter excentrische nok

Let op dat er bij schroefdraad 2 vormen zijn: fijn schroefdraad en grof schroefdraad (de eerste twee linkerafbeeldingen).
Daarnaast komen beide vormen in verschillende diameters voor.

Komt u er toch niet uit? Geen probleem! Mail ons de gegevens van filter, samen met een foto, het liefst ook van de beide aansluitzijden.
We zijn er van overtuigd u altijd wel een passende oplossing te kunnen bieden!