Vitalux blog2021-04-29T19:16:12+01:00

Lekkende spa hottub of bubbelbad

Lekkende spa

Lekkende spa of bubbelbad
Een spa of hottub met lekkage is erg vervelend en daarbij is lekkage één van de meest lastige problemen met een spa of bubbelbad . Het probleem is dat vaak aan de kant waar je het water er onder uit ziet komen, niet altijd de kant is waar het ook daadwerkelijk lekt. Het lek kan in de kuip zitten, in motoren , in de heater, bij jets, bij aansluitrubbers tussen leidingwerk en pompen of heater etc. etc..

Wij krijgen wel eens de vraag of we een indicatie kunnen geven wat het repareren van een lekkage kost. Helaas kunnen wij dat niet zeggen zo lang we geen idee hebben wat en waar

Spa storingen|

Softub filters en Aquafinesse onderhoudsmiddelpakket voor Softtub spa of de Softub hot tub

Softub filters en Aquafinesse onderhoudsmiddelpakket voor Softtub spa of de Softub hot tub

De vraag die wij vaak krijgen is: welk filter heb ik nodig voor mijn Softub?
Voor de Softub (of Softtub) zijn er 4 verschillende typen filters in omloop, om de keuze te vergemakkelijken hebben we ze hier in een overzicht gezet:

  • 2 typen filters hebben een grote uitstekende rand
  • 2 typen filters hebben aan  een uitstekende nok met schroefdraad.

Dit zijn de verschillende types Softtub filters:

Softub filter met softub na 2010 Softub filter  na 2010

Type  1: Filter voor Softub modellen na 2010 (bestelnr 707840)
Dit is de meest verkochte Softub filter, er staat ook wel eens een code in 2714RST
De diameter is 15cm, de lengte is 19cm, de

Spa informatie|

Chinese spa besturing ombouwen

Chinese spa besturing ombouwen

In de meeste spa’s of hottubs worden besturingen of printplaten gebruikt die van het merk Gecko of Balboa zijn. Echter komt het in Chinese spa’s nog wel eens voor dat er eigen gemaakt besturingen gebruikt worden die vaak uit meerdere delen bestaan. Het probleem wat zich bij dit soort spa’s voordoet, is dat als er een probleem is, het heel moeilijk is deze op te lossen en dat o
nderdelen slecht verkrijgbaar zijn. Een drastische oplossing is dat de spa omgebouwd wordt naar een Balboa of Gecko besturing. Het voordeel is dat de spa een stuk betrouwbaarder wordt.

chinese-spa-besturing-ombouwen

Kosten chinese spa ombouwen

De meeste Chinese spa’s kunnen probleemloos omgebouwd worden. Zolang de pompen goed functioneren en er

Doopbad kopen bij Vitalux

Doopbad in het Vitalux assortiment

De medewerkers van Vitalux hebben recent weer een doopbad opgeleverd.  Wellicht bent u bekend met het begrip doopbad, maar zo niet: een doopbad wordt in kerken gebruikt voor het dopen van volwassenen door onderdompeling. Als zwembad en spa leverancier heeft Vitalux veel ervaring de aspecten die er bij de aanleg van een doopbad komen kijken. U wilt een betrouwbaar bad, wellicht op maat gemaakt, voorzien van een pomp filter installatie, waarbij het water ook nog eens op een goede temperatuur te brengen is. daarnaast wilt u ook nog eens dat dit bad demontabel is. Dit zijn juist de aspecten waar onze expertise ligt.

doopbad kerk demontabelDoopbad op maat kopen

Zoekt u een doopbad op

Vitalux algemeen|

Witte aanslag op schaal spa of hottub

Heeft u last van een witte aanslag in uw spa of hottub?

Als u last heeft van een witte aanslag is er een grote kans dat kalk afzetting de boosdoener is! Kalkaanslag herkent u als volgt:

  • De binnenkant van uw schaal voelt een beetje ruw aan
  • Als u met uw hand over de schaal wrijft, kunt u de witte waas weg wrijven
  • De witte aanslag bevindt zich op alle gedeeltes van de schaal die onder water zitten

kalkaanslag spa jacuzziDe oorzaak van kalkaanslag in spa of hottub

In basis doet het verschijnsel zich voornamelijk voor in gebieden waar in het leidingwater al vanzichzelf een hoge hardheid heeft, en dus ook kalkrijk is. In 90% van de gevallen heeft het ontstaan van de

Spa informatie|

Zwembadwater of spa water groen na onweer met bliksem

Zwembadwater groen of troebel binnen een dag

Afgelopen week belt één van onze klanten met de vraag hoe het kan dan zijn zwembad groenig begint te worden, dit terwijl hij een automatische chloordoseringssysteem (door middel van zoutelektrolyse) in zijn zwembad heeft. En we zijn nota bene aan het begin van de week nog langs geweest voor onderhoud! Dan is het soms voor ons ook wel even denken of we misschien iets over het hoofd gezien hebben, tot plotseling er een lichtje gaat branden: Heeft het soms gisteren of eergisteren flink geonweerd? Ja dat was het geval!

IMGP0710

Chloor en onweer

Het klinkt misschien vreemd: maar na een flinke onweersbui boven een zwembad kan in één klap al het chloor uit het

Zwembad storingen|

Spa maakt kortsluiting of aardlekschakelaar valt uit

Meterkast spa storingKortsluiting, groep of aardlek klapt er uit in de meterkast

Als u het probleem heeft dat uw spa kortsluiting maakt of dat de aardlekschakelaar eruit klapt, kan dit verschillende oorzaken hebben. De uitdaging is meestal uit te vinden welk onderdeel de kortsluiting maakt. Een spa of hottub bestaat normaal gesproken uit een aantal standaard componenten zoals besturing, display, verwarming of heater, pomp(en), blower, ozonator en verlichting. Meestal is het bepalen van welk onderdeel de storing veroorzaakt het uitsluiten van de onderdelen die de storing niet veroorzaken. De eerste vraag die wij altijd stellen aan klanten is op welk moment de spa kortsluiting maakt of dat de stroom of aardlekschakelaar of groep er uit klapt. We behandelen hier

Aquafinesse voor uw spa of hottub, gratis verzending

AquaFinesse-BOX-313x241AquaFinesse: schoon, puur, veilig en eenvoudig

AquaFinesse is uniek in zijn soort: het is een alles-in-één water onderhoudsproduct voor spa’s, hottubs en zwembaden. Iedere week een dosering AquaFinesse voorkomt de groei van bacteriën en zorgt voor helder water en een goede water kwaliteit .

Voor wie is AquaFinesse geschikt?
AquaFinesse is geschikt voor iedereen die het wateronderhoud van de hottub, hot tub, spa of het zwembad graag simpel wil houden wil houden. Simpelweg één keer in de week een AquaFinesse aan het water toevoegen, meer is er niet voor nodig.  uiteindelijk wilt u uw tijd gebruiken om in uw bubbelbad, spa, zwembad of hottub te zitten en niet om u bezig te houden met het wateronderhoud.

Welke voordelen heeft AquaFinesse?

–  

Sauna onderhoud, welk onderhoud is nodig voor mijn sauna

Interieur met erg hoofdsteunGemiddeld genomen heeft een sauna niet veel regulier onderhoud nodig, toch zijn er wel wat aandachtspunten waar bij het onderhoud van een sauna op gelet moet worden:

  • Gebruik voor het hout niet veel meer dan een vochtige doek om het hout af te nemen. Vermijdt schoonmaakmiddelen aangezien deze vlekken in het hout kunnen veroorzaken die wellicht moeilijk verwijderbaar zijn.
  • Een houten sauna moet vochtig blijven om waterdicht te blijven, maar kijk uit voor schimmelvorming
  • Gebruik een sauna emmer met kunststof binnen emmer, dit voorkomt schimmelvorming aan de binnenkant van de emmer
  • Sauna aroma’s of opgietconcentraten zijn een mooi toevoeging aan het sauna gebruik, let wel op dat deze middelen
Sauna informatie|

Spa of hottub in Sleep stand – display geeft SLP of SL

20160215_150628Als er in het display van een spa of hottub de melding SLP of SL staat of knippert met de temperatuur, betekent dit dat de spa of hottub in de Sleep stand of Sleep modus staat. Concreet betekent dit dat het water van de spa of hottub niet warmer wordt dat 10 graden onder de ingestelde temperatuur. Handig als u bijvoorbeeld op vakantie gaat!. Een heleboel besturingen zoals Balboa kennen een minimaal instelbare temperatuur van 26 graden Celsius. Echter door deze temperatuur te gebruiken in combinatie met de Sleep stand of Sleep modus kunt u de temperatuur instellen naar 16 graden Celsius. Als de Sleep modus geactiveerd is, knippert er meestal de melding SLP of SL in

Spa storingen|

Spa verwarmingselement lekt, spa heater stuk

20160120_124209De spa heater of verwarmingselement is een onderdeel wat vaak na een aantal jaren het kan begeven. Maar wat is zo’n spa heater nu eigenlijk? Vaak bestaat dit onderdeel uit een lange buis waar een warmte-element in zit, vergelijkbaar met een dompelaar van vroeger waar water mee opgewarmd kan worden. Op de aansluitingen van deze verwarming ontstaan meestal de problemen als er lekkage is bij de heater.

Het heater element zit in de metalen buis en bij de aansluitingen zitten 2 rubber ringetjes, die voor de afdichting zorgen. Op deze aansluiting kan de spa heater gaan lekken. Dit gaat vaak langzaam, waardoor er langzaam een kalkophoping ontstaat rond de aansluitingen van de verwarmingsbuis. Uiteindelijk gaat vocht er voor

Spa storingen|

Spa display of hottub display geeft melding EC, ECN of ECON

Als in een display van een spa of hottub de melding “EC”, “ECN” of “ECON” staat of knippert betekent dit dat de spa in de Economy Mode staat. Meestal ziet u de huidige temperatuur die wisselt met één van de drie meldingen.

ECN melding display Balboa display in ECN mode

Deze melding komt zowel bij Gecko als bij Balboa besturingen voor (alsmede veel merk specifieke systemen zoals Hawkeye, Saratoga, Sundance, Artesian, Hotspring, Jacuzzi, Sunbelt spas etc.). Het geeft aan dat de spa in een economische modus staat waardoor de spa in de meeste gevallen alleen opwarmt tijdens de filtercyclus. Dit betekent dat als de circulatiepomp draait om de filtercyclus te doorlopen de hottub op dat

Spa storingen|

Spa warmt niet op of hottub warmt niet op!

Ørskog“Help, mijn spa, bubbelbad in de tuin of hottub warmt niet op!” is een noodkreet die we vaak aan de telefoon te horen krijgen. Meestal is de spa al een aantal jaren oud, heeft altijd probleemloos gedraaid, maar dan op een onverwacht moment is de spa opeens koud. En dat is uiterst vervelend, en niet alleen in de winter. Want uiteindelijk heeft u een spa of hottub om in lekker warm water van zo’n 37/38 graden te kunnen bubbelen.

En zeker als je dan door de kou (of wellicht de sneeuw) alvast in je zwemkleding (of zonder) naar je spa of hottub toeloopt, de kap open doet en er achter komt dat het water wel errrrg koud is.

Spa storingen|

Spa of hottub filter kopen – welk filter heb ik nodig voor mijn spa?

Een niFull_SC706euw filter kopen voor uw spa of hottub kan een hele uitdaging zijn als u niet goed weet welk filter u voor uw hottub nodig heeft. En als u dan vaak gaat kijken welk types er zijn, loopt u er al snel tegen aan dat er wel zo’n 150-200 verschillende filters zijn! Aangezien wij ook merkten dat er zoveel klanten moeite hebben met het vinden van de juiste filter, hebben wij op onze webshop: www.spa-webshop.com een handig zoekfilter gemaakt waardoor u vanuit verschillende ingangen onze database kunt benaderen en zo de juiste filter kunt vinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de juiste filter  te vinden:

Merk van uw hottub of spa
Allereerst is het handig om

Spa storing 3 knipperende puntjes in display

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we ook weer even terug: wat zijn de meest voorkomende storingen en waar zijn we het meest mee bezig geweest?
Op nummer één staat bij de spa’s afgelopen jaar de storing “drie knipperende puntjes in het display” of “mijn spa warmt niet op”.

Spa builders display 8 knoppen Deze storing komt vaak na een aantal jaren voor bij spa’s waar een pressure switch in zit. Dit zijn veelal besturingen van Gecko of Spa Builders, maar ook andere merken waar gewerkt wordt met een pressure switch zien we dit probleem.

Wat is een pressure switch?
Een pressure switch is eigenlijk een soort bescherming voor de spa: Hij checkt eigenlijk of de motor die voor de

Spa storingen|

Top Sliding Bar

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Recent Tweets

Newsletter

Sign-up to get the latest news and update information. Don't worry, we won't send spam!

    Ga naar de bovenkant