Chinese spa besturing ombouwen

In de meeste spa’s of hottubs worden besturingen of printplaten gebruikt die van het merk Gecko of Balboa zijn. Echter komt het in Chinese spa’s nog wel eens voor dat er eigen gemaakt besturingen gebruikt worden die vaak uit meerdere delen bestaan. Het probleem wat zich bij dit soort spa’s voordoet, is dat als er een probleem is, het heel moeilijk is deze op te lossen en dat o
nderdelen slecht verkrijgbaar zijn. Een drastische oplossing is dat de spa omgebouwd wordt naar een Balboa of Gecko besturing. Het voordeel is dat de spa een stuk betrouwbaarder wordt.

chinese-spa-besturing-ombouwen

Kosten chinese spa ombouwen

De meeste Chinese spa’s kunnen probleemloos omgebouwd worden. Zolang de pompen goed functioneren en er geen vreemde lekkages zijn, is het zeker de moeite waard om deze investering te doen. Het ombouwen van een (Chinese) spa bestaat meestal uit het vervangen van de besturing, de heater of verwarming, sensoren en display. Vaak moeten ook pompsnoeren aangepast worden. De kosten voor het ombouwen van een spa zijn meestal rond de 1.000 euro.

Welke onderdelen in een spa of bubbelbad

Om goed een inschatting van de kosten voor het ombouwen van een spa of bubbelbad te kunnen maken, hebben we meestal een aantal gegevens nodig:

  • Heeft de spa een apart
    e circulatiepomp?
  • Hoeveel massage pompen zitten er in en hoeveel snelheden kunnen deze draaien?
  • Zit er een blower in de spa?
  • Hoe wordt de spa nu verwarmd, zit er al een heater in?
  • Hoe groot is het huidige display en hoeveel ruimte is er voor een ander display?

Als deze gegevens bekend zijn kan een keuze gemaakt worden welk besturingssysteem het beste is om in de spa te gebruiken.

Omdat met elektriciteit en water gewerkt wordt is het belangrijk dat uw spa met een veilig systeem draait. Het komt nog wel eens voor dat we Chinese spa’s tegenkomen waar qua veiligheid nog wel het een en ander aan schort.

Bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie!