20160215_150628Als er in het display van een spa of hottub de melding SLP of SL staat of knippert met de temperatuur, betekent dit dat de spa of hottub in de Sleep stand of Sleep modus staat. Concreet betekent dit dat het water van de spa of hottub niet warmer wordt dat 10 graden onder de ingestelde temperatuur. Handig als u bijvoorbeeld op vakantie gaat!. Een heleboel besturingen zoals Balboa kennen een minimaal instelbare temperatuur van 26 graden Celsius. Echter door deze temperatuur te gebruiken in combinatie met de Sleep stand of Sleep modus kunt u de temperatuur instellen naar 16 graden Celsius. Als de Sleep modus geactiveerd is, knippert er meestal de melding SLP of SL in het display afgewisseld met de huidige temperatuur van het water.

 

Soms belt een klant met de vraag of wij de heater kunnen repareren, want de hottub wordt niet warmer van 27 graden. Bij deze temperaturen gaat er bij ons meestal wel een belletje rinkelen, want een temperatuur van rond de 26 / 27 graden is meestal 10 graden onder de ingestelde temperatuur. Even doorvragen leert meestal dat er inderdaad een melding in het display knippert, SLP of SL is dit meestal.

Hoe kan ik de SLP of SL modus instellen (of de hottub of spa uit de Sleep modus halen)?IMG_0725

Dit kan per model verschillen, allereerst is het goed te weten dat de meeste hottubs of spa’s die de SLP modus kennen, ook 2 andere standen of modi hebben:

  1. de ECN of EC of ECON modus (staat voor Economy mode) –> zie hiervoor dit artikel
  2. de Std of Standaard modus, deze melding geeft het display maar kort aan en verdwijnt daarna. Als er dus geen melding knippert in het display, betekent dit dat de spa of hottub in de standaard modus staat.

Meestal is de modus te wisselen door een aantal toetscombinaties, dit verschilt per besturing, u kunt de volgende eens proberen:

  • Bij spa display’s zonder de knop “Mode” of “Prog”: druk eerst “Temp” knop en dan de “Light” knop
  • Bij spa display’s met knop “Mode” of “Prog”:
    • Druk knop “Mode/Prog” en daarna de knop “Cool” om naar de juiste modus te gaan, bevestig de keuze met “Mode/Prog”  of:
    • Druk knop “Cool” en daarna de knop “Mode/Prog” voor iedere modus wisseling dit u wilt.

Staat uw oplossing er niet bij? Mail ons dan een afbeelding van uw display, dan laten wij u weten wat de mogelijke oplossing om de Modus te wijzigen.