Lekkende spa

Lekkende spa of bubbelbad
Een spa of hottub met lekkage is erg vervelend en daarbij is lekkage één van de meest lastige problemen met een spa of bubbelbad . Het probleem is dat vaak aan de kant waar je het water er onder uit ziet komen, niet altijd de kant is waar het ook daadwerkelijk lekt. Het lek kan in de kuip zitten, in motoren , in de heater, bij jets, bij aansluitrubbers tussen leidingwerk en pompen of heater etc. etc..

Wij krijgen wel eens de vraag of we een indicatie kunnen geven wat het repareren van een lekkage kost. Helaas kunnen wij dat niet zeggen zo lang we geen idee hebben wat en waar het lekt.

Wat kun je zelf doen?
Er zijn een aantal mogelijkheden om zelf al een aantal stappen te zetten als er lekkage in een spa is:

  • Maak de spa of hottubopen en kijk of je het water ergens vandaan ziet komen.
  • Voel eens aan de isolatie, voelt deze droog aan of is deze op sommige plekken vochtig?
  • Ga op zoek naar leksporen of kalkafzetting
  • Als het niet te vinden is, zet de spa of bubbelbad uit en wacht net zo lang totdat het waterniveau niet meer zakt. Op dit hoogte moet de lekkage zich bevinden.

Informatie over de lekkage in de buitenspa of bubbelbad
Hoe meer informatie beschikbaar is voor de lekkage, hoe makkelijker het voor ons is om het lek te repareren. Foto’s en filmpjes zijn erg handig om een beeld te krijgen van de situatie. Wilt u meer informatie wat wij voro u kunnen betekenen bij een lek in uw spa of bubbelbad? Bel (075- 207 3065) of mail (info@vitalux.nl) ons!

Lekkende pomp bij spa of hottub
Leksporen bij een pomp