Interieur met erg hoofdsteunGemiddeld genomen heeft een sauna niet veel regulier onderhoud nodig, toch zijn er wel wat aandachtspunten waar bij het onderhoud van een sauna op gelet moet worden:

  • Gebruik voor het hout niet veel meer dan een vochtige doek om het hout af te nemen. Vermijdt schoonmaakmiddelen aangezien deze vlekken in het hout kunnen veroorzaken die wellicht moeilijk verwijderbaar zijn.
  • Een houten sauna moet vochtig blijven om waterdicht te blijven, maar kijk uit voor schimmelvorming
  • Gebruik een sauna emmer met kunststof binnen emmer, dit voorkomt schimmelvorming aan de binnenkant van de emmer
  • Sauna aroma’s of opgietconcentraten zijn een mooi toevoeging aan het sauna gebruik, let wel op dat deze middelen nooit onverdund gebruikt mogen worden! Voor de geuren in ons assortiment klik hier.
  • Vervang de sauna stenen van de sauna oven minimaal 1x in de 2 jaar. Vooral dit punt wordt nogal eens vergeten of achterwege gelaten.

Sauna stenen 20kgVervanging van saunastenen

Sauna stenen dienen minimaal 1x in de 2 jaar vervangen te worden. Door kalk en vuil en veroudering door het steeds opwarmen en afkoelen van de stenen zijn de saunastenen op een gegeven moment slechter in staat de warmte van de oven op te nemen. De stenen moeten door en door warm zijn om zodoende opgegoten water direct te laten verdampen. Als de stenen deze warmte niet goed meer op kunnen nemen, bestaat de kans dat het water niet verdampt maar langs de stenen druipt en daardoor de warmte elementen van de oven bereiken. Hierdoor kan schade aan de elementen ontstaan.

Saunastenen kunt u eenvoudig in onze webshop aanschaffen, klik hier.